Budi polaznik prve Danasove škole novinarstva

Foto: Danas

Redakcija lista i portala Danas poziva studente novinarstva i novinare početnike da se prijave na prvu Danasovu školu novinarstva do 31. maja ove godine.

Program će počev od 15. juna trajati šest meseci, uključuje i teorijski i praktični deo.

 

Prva tri meseca kursa organizovana u 24 predavanja u trajanju od po dva sata, predviđena su za predavanja novinara i urednika Danasa, kao i gostujućih predavača.

 

Polaznici će, osim veština pisanja osnovnih novinarskih formi poput vesti i izveštaja, steći i znanje kako se piše kvalitetan ekonomski, politički ili istraživački tekst, u čemu je specifičnost onlajn novinarstva i kako mediji u svrhu informisanja koriste društvene mreže.

 

Druga polovina kursa predviđena je za praksu u štampanom izdanju i na portalu, u rubrikama u zavisnosti od interesovanja polaznika.

 

Mladi novinari i oni koji to žele da postanu imaće priliku da, u svakodnevnoj redakcijskoj atmosferi, uče i rade sa dokazanim profesionalcima u jednom od najpriznatijih medija u Srbiji.

 

Škola se završava u decembru, a prvu generaciju Danasove škole činiće 10 polaznika.

 

Prijave traju do 31. maja, a izabrani kandidati biće kontaktirani do 5. juna.

 

Nastava će se odvijati u redakciji Danasa i putem Zoom platforme.

 

Vaš CV i motivacioni paragraf (do 200 reči) pošaljite nam na sekretar@danas.rs.

 

Škola novinarstva je deo projekta koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Dnevni list Danas osnovala je 9. juna 1997. godine grupa bivših novinara Borbe i Naše Borbe.

 

Krajem devedesetih godina smo zabranjivani, prozivani, osujećivani na svakom koraku, ali ništa nije moglo da nas spreči da istinite i objektivne vesti objavljujemo svakog dana.

 

Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, a smatramo da je to jedna od osnovnih uloga medija – da informiše građane i bude korektivni faktor u društvu i državi.

 

Uprkos svim izazovima redakcija Danasa je opstajala i uspevala da svoje čitaoce pravovremeno informiše.

 

Danas je korporativni član Medijske organizacije za jugoistočnu Evropu (SEEMO), Asocijacije listova Project Syndicate, Asocijacije medija i Saveta za štampu.

 

List Danas od 2021. godine posluje u okviru grupacije United Media.

Tagovi

Povezani tekstovi