Bujošević će birati urednike na konkursu

rts-zgrada-i-logo

[box align=’box-left’ id=’7762′]

Naime, novi direktor je, prema saznanjima “Blica”, nakon preuzimanja funkcije organizovao niz sastanaka sa glavnim i odgovornim urednicima i tada im je rekao da će na ključnim pozicijama biti ljudi koji na konkursu ponude najbolji plan. Javni konkurs bio je tema i jučerašnjeg sastanka Upravnog odbora. Konkurs će biti raspisan do kraja nedelje i objavljen u Službenom glasniku, a kandidati će imati 30 dana da se prijave.

Ipak, u javnosti se a i u samom RTS-u već licitira s imenima. Najveća borba, kako se očekuje, vodiće se oko pozicije urednika Informativnog programa.
Sve pre svega zanima sudbina aktuelnog glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića. “Blic” je tokom jučerašnjeg dana pokušao da stupi u kontakt sa njim, ali se on juče nije javljao na telefon.
Prema jednoj verziji, Stefanović je već osigurao svoj ostanak, a po drugoj se kao potencijalni kandidati za tu poziciju pominju i neka druga imena poput Ratka Dmitrovića, glavnog i odgovornog urednika “Večernjih novosti”, koji se juče nije javljao na telefon.
Kao drugi kandidat ponovo je aktuelizovan Dragan Karadžić, koji je godinama bio na rukovodećim funkcijama Trećeg kanala RTS-a.

<!—->

Tagovi

Povezani tekstovi