Bujošević preuzima dužnost 5. juna

bujke-telegraf-rs-3

[box align=’box-left’ id=’7690′]

Bujošević je to potvrdio za Danas, ali ne želeći da daje izjavu i intervju, kako kaže, u skorijoj budućnosti.

Upravni odbor RTS početkom maja izabrao je Bujoševića za novog generalnog direktora javnog servisa u drugom ciklusu glasanja kada su se izjašnjavali za ili protiv.

U prvom ciklusu članovi upravnog odbora RTS su glasali bodovima 5, 4, 3, 2 i 1, a u uži krug ušlo je šest kandidata sa najviše bodova među kojima su prvo troje bili Dragan Bujošević, Sandra Keser i Dragan Karadžić.

Pošto su se članovi UO RTS u drugom ciklusu prvo izjašnjavali o Bujoševiću koji je dobio šest glasova za i tri protiv, drugi kandidati potom nisu ni uzimani u obzir jer je ovo bio dovoljan broj glasova za odluku.

Bujošević je po izboru izjavio da je problem finansiranja javnog servisa prioritet i da dok to ne reše, ne može govoriti ni o kakvim drugim planovima i promenama.

Prema njegovim rečima, sledeće godine počinje potpuno nov način finansiranja RTS putem takse, što za javni servis znači da gubi siguran deo prihoda.

Bujošević je rekao da je u svom programu prilikom konkurisanja pripremio više modela finansiranja javnog servisa, a da će u narednim mesecima razmotriti koji od njih je najpogodniji.

On je istakao i da mu je cilj da zaposleni imaju pristojne plate, ili na istom nivou kao sada, jer bez dobrih plata nema ni dobrog posla.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da izbor Dragana Bujoševića za direktora RTS pokazuje koliko je Srbija „normalna zemlja koja razume svaku vrstu kritike i drugačijeg mišljenja“.

Tagovi

Povezani tekstovi