Čeka se odluka Agencije za privredne registre

– Očekujemo pozitivan odgovor, ali ako on izostane Asocijacija malih akcionara tužiće državu – naglašava Tomić.
Izjavu Tomića pokušali smo da proverimo u Agenciji za privredne registre, ali se niko od zaposlenih nije javljao na telefone. Agencija je u obavezi da primljeni zahtev razmotri i dostavi odgovor u roku od pet dana.
Dragan Tomić, pravni zastupnik Asocijacije malih akcionara, najavio je mogućnost podnošenja nekoliko tužbi, najpre protiv Ministarstva privrede koje je odbilo prigovor akcionara i kompanije Divac co na ponašanje Agencije za privredne registre. On je u izjavi za Danas najavio mogućnost pokretanja tužbe pred Vrhovnim sudom Srbije za poništavanje rešenja Ministarstva privrede i Agencije za privredne registre.
– Bilo bi dobro da posledice sudskog procesa snose odgovorna lica, odnosno da materijalno odgovaraju činovnici vlade za protivpravne odluke. To je jedini način da odluke pa i štete koje se prouzrokuju takvim odlukama ne plaćaju poreski obveznici – kaže Tomić.
Inače, Viši trgovinski sud je presudio da akcionari Novosti mogu da raspolažu svojim akcijama kao zakoniti vlasnici. Firma Divac co pokrenula je upravni spor pred Vrhovnim sudom Srbije.


 


 

Tagovi

Povezani tekstovi