Čekamo besplatne akcije

tv_tutin

[box align=’box-left’ id=’8159′]„Nismo na vrijeme dostavili Agenciji traženu dokumentaciju i procjenu tržišne vrijednosti pa zbog toga nije oglašena naša prodaja. Međutim, na osnovu Zakona o javnom informisanju trebalo bi da se akcije televizije ponude radnicima. Zainteresovani smo za to i čekamo da Skupština Opštine, kao naš osnivač, izglasa da se privatizacija sprovede podjelom besplatnih akcija radnicima“, nedavno je izjavio Albin Gegić, direktor ove televizije Radiju Stoplus.

Gegić kaže da postoji mogućnost da se privatizacija ovog medija obustavi, jer ga je Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) proglasilo ustanovom od posebnog značaja za Bošnjake.

„Koordinacija nacionalnih savjeta nacionalnih manjina usvojila je zahtjev BNV da se obustave privatizacije medija od posebnog značaja za Bošnjake, Albance i Bugare. Taj zahtjev će biti proslijeđen Ministarstvu kulture i informisanja, pa ćemo sačekati i njihov odgovor“, rekao je Gegić.

BNV je pre nekoliko meseci i Regionalnu TV Novi Pazar proglasio za ustanovu od posebnog značaja za Bošnjake, ali to nije sprečilo proces privatizacije.

Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju Regionalne RTV Novi Pazar čiji osnivač je lokalna samouprava.

Budućem vlasniku nudi se 100 odsto kapitala po početnoj ceni od 89.347 evra, koliko je i procenjena vrednost na kraju prošle godine.

Prijave za kupovinu ovog medija mogu da se podnesu do kraja meseca, a rok za otkup dokumentacije je 24. jul.

Pre nekoliko meseci pismo o namerama Agenciji za privatizaciju dostavili su Denis Mavrić, aktuelni direktor Regionalne RTV Novi Pazar i vlasnik preduzeća „Vizija“, i Ruždija Šabotić, vlasnik ugašene TV San.

Tagovi

Povezani tekstovi