Cekić putuje-predajnici se gase

Beograd- Predsednik Sveta republičke radiodifuzne agencije Nenad Cekić i njegov zamenik Aleksandar Vasić posle „uspešnog“ konkursa o dodeli nacionalnih frekvencija rešili su da otputuju u Pariz kako bi se upoznali sa njihovim iskustvima u ovoj oblasti, nezvanično saznajemo. Udarni dvojac, oglušavajući se na argumente zaposlenih u BK televiziji, TV5 iz Niša, novinarskih udruženja, ministarstva za kulturu i informisanje, Vrhovnog suda Srbije, kao i na kritike Oebsa, funkcionera Evropske unije odlučio je da se otisne u beli svet na račun građana. Kako bi u narodu rekli – „kuća gori, a baba se češlja.


Ministar za kulturu i informisanje Dragan Kojadinović istakao je da se obratio Odboru za kulturu i informisanje Skupštine Srbije kako bi se raspravljalo o odlukama Saveta RRA.


Očekujem da će Odbor vrlo brzo uputiti predlog Skupštini gde će se dalje raspravljati o njihovom radu. Moram da naglasim da se ne sme preći preko ovoga što su članovi Saveta već uradili – istakao je Kojadinović.


On je rekao da je RRA poslao ministarstvu na razmatranje izmene i dopune Zakona o radiodifuziji, ali i naglasio „da u ovoj situaciji to nema nikakvog smisla, jer i postojeću zakonsku regulativu ne poštuju Cekić i njegova bratija koji su nedodirljivi“.


Generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nikola Vučetić rekao je da su članovi Saveta iznad države i vlade i da zbog toga o njima nema šta da se komentariše.
– Oni samo odgovaraju Skupštini Srbije i zato se tako ponašaju prema svima – zaključio je Vučetić.


Zamenik glavnog i odgovornog urednika BK TV Miodrag Popov smatra da njihova putovanja nisu čudna, jer su pred gašenje televizije iz kabineta premijera Vojislava Koštunice viđeni da izlaze profesor Svetozar Stojanović i vladika Porfirije.
– Pored toga Cekić i Porfirije su, prema našim saznanjima, istim letom stigli iz Londona uoči konkursa. Tako da to nikog ne treba da iznenađuje. Činjenica je, i to cela javnost, zna da su oni radili protivzakonito i da je ovde u pitanju velika korupcija – rekao je Popov. On je podsetio da su Vrhovnom sudu uložili žalbe na drugu odluku o zabrani emitovanja i na sam konkurs, a pride su podneli i krivične prijave protiv članova Saveta.


M.L.

Tagovi

Povezani tekstovi