Cekić ubija narodnu muziku

Još se nije slegla prašina oko podele nacionalnih frekvencija televizijama i ukidanja TV BK, a Republička radiodifuzna agencija ponovo je u žiži posle odluke o dodeljivanju radio frekvencija za područje Beograda. U gradu se čuje više od 100 radio-stanica, a na konkursu objavljenom 25. januara ove godine za 14 predviđenih frekvencija prijavilo se njih 45.

Kroz tesnu kapiju prošli su: Beta plus, Nostaldži, Naksi, MFM, MIP, Pink, Studio B, Tri, Sport FM, TDI, Top FM, Siti, Novosti i Pingvin. Za neke od ovih radio-stanica Beograđani nisu ni čuli, a kamoli da su ih slušali. Međutim, dozvole nisu dobili, između ostalih, Bonton, OK, Jat i drugi, koji imaju veliki broj slušalaca.


Frekvencija je ukinuta i Radio Hitu, koji je 24 časa dnevno emitovao lepu srpsku narodnu muziku, izvornu ili komponovanu, u duhu naše muzičke tradicije. Među 14 „veličanstvenih“ jedino Radio Pink emituje narodnu muziku, ako se to što se čuje, odnosno vidi na televiziji i radiju Željka Mitrovića može uopšte nazvati našom narodnom muzikom. „Cekić ubija srpsku narodnu muziku!“, najčešći su komentari naših slušalaca, ali i najpoznatijih pevača, muzičara i autora narodne muzike.


– Ovih dana sam išao u Radiodifuzni savet i otkrio niz nepravilnosti u proceduri dodele frekvencija. Neke od radio-stanica koje su dobile frekvenciju nemaju ni programsku šemu, ni odgovarajuću opremu, ni kadrove. Što se tiče Radio Hita. mi smo ispunili sve uslove predviđene konkursom, pa nam nije jasno zašto smo otpisani, a pravdu ću potražiti na sudu – kaže direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Hita Dobrivoje Miloradović.


(M.R.)

Tagovi

Povezani tekstovi