Cenzorski potez opštine Bujanovac prema portalu Tituli.com

portal-titulli

[box align=’box-left’ id=’7084′]

NUNS ocenjuje da ova zabrana predstavlja najgrublji vid cenzure i atak na slobodu informisanja.  

 Prema saznanjima NUNS-a, rukovodstvo lokalne samouprave naložilo je 20. marta da se na serveru zgrade opštine Bujanovac blokira pristup portalu Titulli.com. Titulli.com je najposećeniji portal na albanskom jeziku, na koji se najčešće pozivaju i albanski i srpski mediji, pojedinci i institucije sa juga Srbije.

 Glavni i odgovorni urednik portala Arđent Goga kaže da zaposleni u opštinskim organima na svom radnom mestu, kao i do sada, nesmetano mogu da koriste sve druge kako albanske, tako i srpske sajtove i portale.

 – Ovo je još jedan u nizu pokušaja lokalne samouprave da nas cenzuriše, kontroliše i upravlja našom medijskom kućom. Saznali smo da iza ovog prljavog čina stoji predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi – izjavio je Goga za B 92.

 On je podsetio da se Arifi i njegovi saradnici prema ovom nezavisnom mediju ponašaju diskriminatorski od njegovog osnivanja. Tako Titulli.com ne dobija ni dinar iz dela opštinskog budžeta namenjenog javnom informisanju a novinare ovog medija lokalna vlast ne poziva na svoje pres konferencije.

 Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 23. marta 2015.

Tagovi

Povezani tekstovi