Cenzura na TV Novi Pazar?

Naime, novi direktor televizije Elijas Rebronja, koga je postavila opštinska većina okupljena oko Sandžačke demokratske partije, čiji je lider ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore, optužio je prethodno rukovodstvo koje je imenovala stranka Sulejmana Ugljanina, za cenzuru, jer je naložilo da se iz „sapunskih serija“ izbace scene poljubaca i glumaca u kupaćim kostimima.


Kako iz Novog Pazara izveštava dopisnik B92 Amela Bajrović, novopostavljeni direktor regionalne radiotelevizije u Novom Pazaru Elijas Rebronja, u ponedeljak je optužio prethodno rukovodstvo za cenzuru. Rebronja je za B92 rekao da su montažeri morali iz „sapunica“ da seku poljupce, a muzički urednik je imao naređenje da ne emituje spotove razgolićenih pevačica.


„I postojali su pevači koji su bili zabranjeni na ovoj televiziji poput Cece, Jelene Karleuše, Ace Lukasa i ostalih. I to naređenje su dobili od direktora i od glavnog urednika televizije. Zatim, u svim španskim serijama i filmovima organizatori programa su morali da izbace sve scene gde recimo ima ne nekih erotksih sadržaja, već bukvalno poljubac su morali da skidaju iz španskih serija ili recimo scene na plaži u kojima su glumci u kupaćim kostimima“, rekao je on.

Tagovi

Povezani tekstovi