Četiri dokaza protiv Simonovića

Kada je 12. decembra prošle godine novinaru Milanu Jovanoviću kuća izgorela do temelja, a on i njegova supruga jedva izvukli žive glave iz kuće koju je gutala vatrena stihija, retko ko je pomislio da će nalogodavac na kojeg novinar sumnja biti procesuiran.

Sada, tri meseca nakon nemilog događaja, tužilaštvo u optužnom predlogu traži jedno – da se dosadašnji predsednik opštine Grocka osudi na osam godina zatvora zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti podstrekivanjem. U prilog tome, odnosno u dokazivanju da postoji opravdana sumnja, tužilaštvo je iznelo niz činjenica koje neposredno potkrepljuju prvobitnu osnovanu sumnju, zbog koje je Dragoljub Simonović proveo gotovo 40 dana u pritvoru.

Prema informacijama do kojih je došao „Blic“, četiri činjenice nesporno ukazuju na to da je Simonović naložio paljenje kuće novinara Jovanovića. Među njima, nesporni dokaz jeste svedočenje policajca Vladimira Mihailovića, čoveka od poverenja dosadašnjeg prvog čoveka opštine Grocka. 

Kako je „Blic“ ranije pisao, njih dvojica su porodični prijatelji – Mihailovićeva žena je kuma Simonovićevoj ćerki. Prema tvrdnjama policajca, koji je ukazao na Simonovića, sve je počelo na jednoj zabavi kada mu je predsednik opštine Grocka prišao i tražio da se spali automobil Jovanovića. „Meni je u jednom trenutku tokom proslave, kada smo ostali nasamo, prišao Simonović i pitao me da li mogu da mu pomognem jer ima neki problem sa Milanom Jovanovićem. (…) Meni je Simonović rekao da pronađem neko lice u koje imam poverenja da opomene Jovanovića, te da je potrebno da mu se zapali automobil kao opomena – naveo je Mihailović, i dodao da je potom angažovao Igora Novakovića, koga je znao odranije, a za kojeg je čuo da se navodno „bavi zelenašenjem“.

Inače, samo dan nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog Drugom osnovnom sudu, Simonović je, kako nezvanično saznajemo, juče na pisarnici Opštine ostavio svoju ostavku na mesto predsednika opštine. 

Prema nezvaničnim informacijama, o prihvatanju njegove ostavke razmatraće se kako već danas, na sednici skupštine gradske opštine Grocka. 

Podsećanja radi, Simonović je četiri dana ranije na sednici Opštinskog odbora SNS saopštio da podnosi ostavku i kada je reč o funkciji predsednika opštine koju obavlja, ali i na sve stranačke funkcije. 

 1 

Priznanje Vladimira Mihailovića, policajca koji je do detalja ispričao kako je izgledala čitava organizacija paljenja kuće (automobila) novinara Milana Jovanovića, ključno je svedočenje u postupku protiv Dragoljuba Simonovića. 

Simonovićevu povezanost sa Vladimirom Mihailovićem, organizatorom paljenja, tužilaštvu je potvrdila i činjenica da su Mihailović i Simonovićeva ćerka u kumovskim odnosima, te i da Mihailovićeva supruga radi u Opštini Grocka.

Tekstovi koje je novinar Milan Jovanović pisao o Simonoviću, a koji se tiču mahinacija sa opštinskim resursima, ali i krivične prijave koje je Jovanović protiv Simonovića podnosio, ukazuju tužilaštvu na motiv zbog kojeg bi Simonović naložio paljenje.

Ranije napade na novinara Milana Jovanovića, o kojima je on svedočio više puta, a u koje je, kako tvrdi Jovanović, bio umešan Simonović, te i iskazi pojedinih svedoka koji potvrđuju Jovanovićeve sumnje takođe je tužilaštvo uzelo kao dokaz.

Tagovi

Povezani tekstovi