Čija reč će biti poslednja

Vrhovni sud je poništio odluku Saveta RRA o privremenom oduzimanju privremene dozvole za emitovanje televizijskog programa BK TV, a Savet RRA je reagovao donoseći novu odluku o retroaktivnom oduzimanju dozvole BK TV od 25. aprila do 25. maja. Posle tog roka BK TV neće moći da emituje program, objasnili su članovi Saveta RRA, pozivajući se na prigovor koji je odbačen i okončanje konkursa.

– Činjenica je da je Vrhovni sud doneo ovakvu odluku zato što je odluka Saveta RRA o privremenom oduzimanju privremene dozvole za emitovanje televizijskog programa BK TV očigledno nezakonita. Savet RRA se poziva na rok od 15 dana koji im je ostavljen, ali taj rok nije obavezujući – kaže Vesna Dabić, portparol Vrhovnog suda Srbije.


Kada je neka odluka očigledno nezakonita, objasnila je ona, Vrhovni sud, prema Zakonu o upravnom postupku, može da donese presudu i bez odgovora na tužbu.


– Eventualni odgovor Saveta RRA ne bi uticao na odluku Vrhovnog suda. Odluka Saveta RRA je toliko nezakonita da nikakvi spisi niti odgovor ne mogu da je poprave – dodaje ona.
Nezavisno udruženje novinara Srbije reagovalo je juče i zatražilo sastanak s predsednikom Skupštine Srbije Predragom Markovićem i članovima Odbora za kulturu i informisanje povodom kontroverzi koje su izazvale odluke Saveta RRA.


 

Tagovi

Povezani tekstovi