Ćirilica na poklon

Sedma godišnjica ćiriličkog .SRB domena biće obeležena skupom „Ćirilica na poklon“, koji organizuje Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

Za razliku od prethodnih skupova kad su organizovani razgovori na različite teme u vezi sa ćirilicom i njenim korišćenjem, ovaj put je Fondacija odlučila da srpskoj internet zajednici pokloni kvalitetan ćirilički font.

Učesnici će izneti mišljenja o pitanjima kao što su: Kakvi su nam ćirilički fontovi potrebni i zašto, i kako nedostatak fontova utiče na (ne)korišćenje ćirilice, kakva su korisnička iskustva ljudi koji uređuju medijske internet portale, kao i odlike planiranog fonta, od izgleda do funkcionalnosti, i onlajn i oflajn.


Konferencija za novinare
Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS)

Prisutnima će se obratiti:

Ukoliko želite da se prijavite za prisustvo, molim da prosledite mejl potvrde na: [email protected] do ponedeljka, 28. januara u 12 časova.

Ukoliko ste zainteresovani da o ovoj temi porazgovarate sa nekim od eksperata, da ugovorimo neko gostovanje, intervju, uključenje ili uzmete izjavu na licu mesta, molim da mi se obratite direktno radi dogovora.

Tagovi

Povezani tekstovi