Članica REM-a Višnja Aranđelović: Dozvola za petu nacionalnu frekvenciju do kraja godine

Snimak ekrana: N1
Snimak ekrana: N1

U konkursu za izdavanje dozvole za nacionalnu pokrivenost navodi se da će REM odlučiti koja će televizija dobiti „petu frekvenciju“ u roku od „najkasnije 30 dana od dana objavljivanja liste svih podnosilaca prijava“, odnosno do 2. decembra.

 

„Za dozvolu za nacionalnu pokrivenost je u startu kada smo razgovarali rečeno da će biti do kraja godine“, rekla je Aranđelović, dodavši da sa datumima sednica nije upoznata.

 

Kada će Savet REM doneti odluku o dozvoli za nacionalnu pokrivenost nije poznato ni članici Saveta REM Juditi Popović, koja kaže da su redovne sednice Saveta nekoliko puta odlagane.

 

„Sve sednice koje su bile sazvane u prethodnih 10 dana su odložene. Dakle, trebalo je da se održi redovna sednica koja je dvaput odlagana. Zasad ne mogu ništa zasigurno da kažem – ni kada će biti sednice, ni zašto dosad nije održana“, rekla je Popović za sajt UNS.

 

Aranđelović je za UNS rekla da je odlagana sednica na kojoj će se odlučivati o radijskoj i televizijskoj dozvoli za pokrivanje sa predajnika Avala, a ne za dozvolu za petu frekvenciju.

 

Da bi neka televizija dobila dozvolu za nacionalnu pokrivenost potrebno je da dobije bar pet glasova od devet članova Saveta REM. U 2013. godini dozvola za petu frekvenciju nije dodeljena jer, nakon što je dva puta raspisan konkurs, nijedna televizija nije dobila neophodnu većinu glasova.

Tagovi

Povezani tekstovi