Članovi UO RTS predložili sami sebe

NUNS i GS Medija Nezavisnost podsećaju da je u javnom pozivu RRA za predlaganje kandidata za UO RTS, navedeno da predlagači mogu biti ustanove, organizacije, udruženja i druge registrovane grupacije, kao i da je Savet RRA, od preko deset  kadidata koje su za upravne odbore i programske odbore radiodifuznih ustanova Srbije i Vojvodine predložili NUNS, GS Medija Nezavisnost i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, usvojio samo jedan predlog.


Ne želimo da ovom prilikom ulazimo u pitanja stručnosti novoizabranih članova UO, ali sistem “samopredlaganja” svakako nepriliči demokratski prihvaćenim procedurama izbora na odgovorne funkcije.


Podsećamo i da je RRA na zahtev NUNS-a i NDNV da, prema Zakonu o dostupnosti informacijama od javnog značaja, dostavi kriterijume i obrazloženje odluke o izboru kandidata za navedene upravne i programske odbore, izbegla da dostavi tražene kopije dokumenata. Zajedno sa informacijom o predlagačima izabranih kandidata, to samo potvrđuje da se Savet RRA prema budućem javnom servisu Srbije ponaša kao da je u pitanju njihov privatni kapital, a ne televizija koju pretplatom finansiraju građani Srbije.


U Beogradu: 7.06. 2006. god


U ime GS Medija Nezavisnost i NUNS
Sekretarijat NUNS-a


Odgovor iz RRA


Članovi i predlagači

Tagovi

Povezani tekstovi