CNN počeo da otpušta zaposlene

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Izvršni direktor CNN-a, koji je u vlasništvu kompanije Vorner Bros Diskaveri, obavestio je danas zaposlene da su u toku otkazi u toj kablovskoj mreži, prenosi agencija Rojters, pozivajući se na mejl u koji je imala uvid.

Kris Liht je u dopisu naveo da će ograničeni broj pojedinaca, uglavnom honorarni saradnici, danas biti obavešteni da su dobili otkaz, a stalno zaposleni na koje se to odnosi to će saznati u četvrtak.

 

„Znam da ove promene pogađaju i kolege koje odlaze i one koji ostaju, a mi imamo resurse da vas podržimo“, napisao je Liht.

 

Smanjenje broja zaposlenih u CNN-u bilo je očekivano i događa se u trenutku kada kompanije pokušavaju da smanje troškove i broj radnika dok se pripremaju za usporavanje ekonomije, prenosi Glas Amerike.

 

Liht je još u oktobru upozorio na promene u CNN-u, pozivajući se na „rasprostranjenu zabrinutost zbog globalnih ekonomskih prognoza“.

 

„Promene će pogoditi ljude, budžete i projekte“, rekao je tada Liht. Kablovska mreža „AMC“ u utorak je objavila da će smanjiti broj zaposlenih u Americi za 20 odsto zbog pritisaka u medijskoj industriji i ekonomske situacije. Tehnološke kompanije, kao što su Meta i Tviter, takođe su otpustile značajan deo zaposlenih.

Tagovi

Povezani tekstovi