Coraxu povodom 88. rođendana uručena počasna članska karta

Foto: NUNS

„Ovo je sve za mene jedno iznenađenje, da će biti promocija mog rođendana. Spremio sam samo prvu i poslednju rečenicu, a vi ćete ono sve drugo da umetnete. Prva rečenica je ‘drugovi i drugarice’, a druga je ‘smrt fašizmu, sloboda narodu’“, rekao je Predrag Koraksić Corax na uručenju počasne članske karte.

Naime, danas je u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije bio upriličen svečani događaj, u organizaciji NUNS-a i Pokreta Novi optimizam, povodom 88. rođendana karikaturiste Coraxa.

 

Foto: NUNS

 

Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a, rekao je da je „naše udruženje ponosno što je on njihov član“.

 

„On je svih ovih godina čuvar naše zdrave pameti, i sa godinama on ne posustaje, te je zaista svako jutro, kada vidite Coraxovu karikaturu, neka vrsta ohrabrenja za sve nas, da nismo usamljeni, da jedan čovek koji prošao toliko toga, i koji ima ogromno iskustvo i znanje, i dalje drži taj tempo, koji je svakodnevni. I dalje ne odustaje od borbe za građansku i pristojnu Srbiju, u kojoj će nacionalizam, šovinizam, ksenofobija, i sve ono što je na udaru njegovog pera –  konačno otići u zapećak“, istakao je Bodrožić.

 

Foto: NUNS

 

Branislav Guta Grubački, osnivač Novog optimizma, kaže da ga često pitaju kada će mlade da promoviše.

 

„Neka su moje ove dede u formi, i ja sam srećan zbog toga. Imao sam prilike da uočim veliku Coraxovu popularnost u Srbiji. Ljudi čitaju ‘Danas’, da prvo vide šta je on nacrtao, pa tek onda kreću na vesti. Možda je ipak ta karikatura ono što pravi malu istoriju“, rekao je Grubački.

 

Foto: NUNS

 

Samom događju su prisustovali mediji, ali i istaknute ličnosti kao što su Ljubodrag Stojadinović, Dragoljub Bakić, Aleksandar Jovanović Ćuta…

Tagovi

Povezani tekstovi