Čudni kriterijumi za Tijanića

Beograd-Deset dana nakon izbora Aleksandra Tijanića na mesto direktora Radio-televizije Srbije otkrivena su i imena njegovih protivkandidata. Jednom od njih, novinaru Filipu Mladenoviću, omogućen je uvid u celokupnu konkursnu dokumentaciju. Mladenović je juče javio Kuriru da su Tijanićevi konkurenti bili Dragan Abramović, Aleksandar Vlajković, Jovica Lazić, Svetozar Nedeljković, i Mi Nedeljković i Miloš Tanasković, svi su zaposleni na RTS, kao i Miroljub Joković i Zoran Cvetković, koji nisu radnici RTS.


Interesantno je da su Aleksandar Vlajković i Miloš Tanasković povukli svoje kandidature kada su saznali da im je Tijanić protivkandidat, a Filip Mladenović tvrdi da Upravni odbor RTS nije obavio razgovore sa prijavljenim na konkurs, niti je dozvoljeno da se njihove biografije i program rada javno predstave na Prvom programu Televizije i Radio Beograda.


-Mladenović navodi da je uvidomj u konkursnu dokumentaciju ustanovio da Tijanić nije ispunio sve uslovce konkursa, jer nije priložio dokaze o poznavanju jednog svetskog jezika.


-Što se tiče školske spreme, Tijanić je priložio kopiju o završenom četvrtom razredu gimnazije u Prištini, sa uspehom „dovoljan“ i ocenom iz vladanja „nezadovoljavajuće“ navodi Mladenović i dodaje da je, za razliku od izabranog direktora RTS, on diplomirao na Ekonomskom fakultetu sa prosekom 8,4 i magistrirao na Fakultetu dramskih umetnosti!


U.K.

Tagovi

Povezani tekstovi