Ćulibrk: Skidanje N1 je više od novca, a posebno interesantno zbog izbora

„Ovde je u igri nešto više od novca, a naročito je interesantno što se približavaju izbori, a mi vidimo iz dana u dan da na mnogim televizijama sa nacionalnom frekvencijom ne možete da vidite nijednu od ovih afera o kojima mi pišemo: ni Krušik, ni Jovanjica, ni Savamala, ni lažni doktorati…“, podsetio je urednik NIN-a.

Da bi građanin mogao da bude slobodan i ima mogućnost izbora, on mora da ima sve informacije, poručio je Ćulibrk.

„Nažalost, velika većina građana nema prave informacije i ne zna šta se u društvu dešava. Uveren sam da kada biste napravili anketu na ulici bilo kog grada izvan Beograda, da 80 odsto ljudi nema pojma šta je problem sa Krušikom“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, medijskog pluralizma nema ukoliko se smanjuje ponuda.

„Ključni problem je monopol, ako neko ima monopol na bilo šta, nastaje problem. Svesno ili nesvesno, ciljano ili sasvim slučajno“, upozorio je urednik NIN-a.

A, da bi pluralizma bilo, mora postojati ravnopravni tretman, a trenutno nije tako, istakao je Ćulibrk, koji je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu prisustvovao otvaranju izložbe „NIN: Crno na belo“ na kojoj je prikazano 40 naslovnih strana NIN-a čiji su autori čitaoci tog nedeljnika.

Korisnici kablovskih operatora okupljenih pod brendom „Supernova“, u vlasništvu Telekoma, od pre nekoliko dana ne mogu da gledaju kanale United Media, u koje spada i N1 televizija, jer je ugovor o distribuciji istekao i nije obnovljen. Oko 300.000 domaćinstava koji su korisnici dva državna operatera Pošta net i Supernova, ostali su bez mogućnosti da prate programe u vlasništvu United Media.

Tagovi

Povezani tekstovi