Cvetković: Savet je raspravljao o RTS-u

Svetozar Stojanović, član Saveta RRA, izjavio je nedavno da bi Nenad Cekić trebalo da ustupi mesto predsednika Saveta RRA nekom drugom. On smatra da se Cekić, kao „ugledni nastavnik univerziteta, etičar i filozof, previše troši na stvari koje su van njegove struke“. Stojanović je objasnio da je Cekić, van odluke Saveta, objavio „famozni“ javni poziv i da on, kao član Saveta, nije dobio obrazloženje zbog čega je to učinio, a povodom rasprava između direktora RTS-a i predsednika RRA, Aleksandra Tijanića i Cekića, ističe da su to stvari lične prirode i da „oni međusobno nemaju nikakve formalno-pravne odnose“.


Na izjave profesora Stojanovića reagovao je juče Vladimir Cvetković, član Saveta RRA. On je potpisao saopštenje u kome se navodi da se o odgovornosti Upravnog odbora RTS-a, zbog niskog procenta naplativosti RTV pretplate, raspravljalo na prošloj sednici Saveta, da je on lično obavešten o objavljivanju javnog poziva na način predviđen poslovnikom, odnosno elektronskom poštom, kao i da je tokom objavljivanja oglasa napravljena nenamerna proceduralna greška, zbog čega je oglas povučen.


Problem sa naplatom radiotelevizijske pretplate i dalje nije rešen i o njemu će biti reči na sledećoj redovnoj sednici RRA, koja bi prema Cvetkovićevom saopštenju trebalo da se održi tokom sledeće sedmice.
 


S.G.

Tagovi

Povezani tekstovi