Da li ste zainteresovani za Ebart arhivu?

ebart-novinska-arhiva-uputstvo-1-2048

Novinski arhiv Ebart ove godine proslavlja 20 godina rada i ovom prilikom ponudio nam je cenu godišnje i polugodišnje pretplate koja će biti dostupna svim zainteresovanim novinarima.

 

Što veći broj članova NUNS bude bio zainteresovan za pristup arhivu, to će pojedinačna cena biti niža.

 

Da bi arhiv mogao da nam obezbedi korišćenje usluga neophodno je da utvrdimo kolika je zainteresovanost za ovu usluga kako bi mogla da bude formirana fiksna cena za naše članove i članice.

 

U nastavku je link ka google formi gde možete iskazati svoju zainteresovanost i videti cene za polugodišnju i godišnju pretplatu.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMdKKosIsBSbAaMMleWSF4hZv8BFaT5_BDRM3iYN5ctxuvfA/viewform

 

O arhivu:

 

Novinski arhiv predstavlja sveobuhvatnu digitalnu arhivu srpskih štampanih medija sa člancima od 2003. godine do danas.
Arhiv predstavlja najveću onlajn bazu štampe na srpskom jeziku i sadrži više od 3.500.000 tekstova iz najuticajnijih i najtiražnijih dnevnih i nedeljnih novina. Arhiv se svakodnevno ažurira novim tekstovima.

Novinskom arhivu pristupa se preko web sajta arhiv.rs  unosom jedinstvenog korisničkog imena i lozinke ili preko sajta ip.arhiv.rs  preko registrovane ip adrese. Novinski arhiv se može pretraživati kroz kategorije ili pomoću ključnih reči.
Svi novinski tekstovi u arhivi organizovani su  po vremenskim, medijskim i tematskim kategorijama:


– godini, mesecu i datumu
– novini
– temi


Ukoliko je potrebno brzo pronaći tekstove koje sadrže određeni pojam, ime ili reč dovoljno je traženu vrednost uneti u polje za pretraživanje. Pretragom kroz više od 20 godina arhiva dobijate sve tekstove koji sadrže traženu reč, izlistane od najnovijih do najstarijih.

Posebnu vrednost predstavljaju sačuvani tekstovi iz ugašenih izdanja, novina koje su izlazile tokom poslednjih 20 godina: Balkan, Blic News, Ekonomist, Evropa, Glas javnosti, Nedeljni telegraf, Pravda, Press, Privredni pregled, Srpski nacional, Standard…

Arhiv predstavlja važan alat za istraživačko novinarstvo i predstavlja izvor za pamćenje javno izgovorene i pisane reči.
Korisnici Novinskog arhiva su mnogobrojne organizacije, institucije i kompanije, kako u Srbiji, tako i u regionu i svetu. Najveća biblioteka na svetu, Kongresna biblioteka u Vašingtonu, korisnik je našeg arhiva.

 

**Napomena: Ukoliko ne možete da otvorite link, prekopirajte ga u novi prozor.

Tagovi

Povezani tekstovi