Dan odbacio optužbe Mila Đukanovića

Redakcija lista optužila je Đukanovića da poziva na javni linč zaposlenih u tom listu.

U komentaru, koji je danas objavio dnevnik, a potpisalo uredništvo, negira se da je „Dan“ osnovala vojna služba bezbednost. U komentaru su navedene i ranije izjave visokih vojnih oficira koji negiraju da je vojska učestvovala u osnivanju tog dnevnika.

List je naveo da premijer poziva na linč novinara i urednika „Dana“ s ciljem da „ućutka jedine novine koje istražuju nezakonite poteze vlasti“, čija je „personifikacija“ Đukanović.

„Afera ima mnogo i u većini njih se pominje Milo Đukanović… Ali đukanoviću je ovaj posao uzaludan kao i svaki drugi. Jer dok je ‘Dana’ Milu mirno svitat neće“, navodi se u komentaru lista pod naslovom „Milu mrak, narodu ‘Dan'“.

Đukanović je juče u Skupštini Crne Gore, komentarišući optužbe opozicionih poslanika na njegov račun, rekao da „dnevnik ‘Dan’ nije novina, nego oglasna tabla bezbednosnih snaga Vojske Jugoslavije“, koja je osnovala taj list da bi rušila crnogorsku nezavisnost.

„Siguran sam da to nije ideja Duška Jovanovića koji je samo neoprezno stao na čelo tog izvršnog projekta“, naveo je premijer.

Jovanović je bio vlasnik i glavni urednik „Dana“. On je ubijen 27. maja 2004. godine u Podgorici.

Tagovi

Povezani tekstovi