Danas i Kikindske zajedno od 1. februara

– Kikindske u 21. godini izlaženja nastavljaju svoj život u sadejstvu i prijateljstvu sa dnevnim listom Danas. Ovde nije u pitanju samo tehničko upakivanje jednih novina u druge, što takođe ima prednosti u današnje vreme besparice, već i ujedinjavanje naših kapaciteta, i verujem da će ta sinergija doneti benefite i nama i Danasu. Mi dobijamo sigurnost da ćemo u ovoj godini izlaziti u kontinuitetu, a Danas će preko nas ući u mnoga domaćinstva i radnje u Kikindi i okolini, i verujem da će se to odraziti na njegov tiraž i drugim danima u nedelji, kaže urednik Kikindskih Željko Bodrožić i dodaje da Kikindske od ove nedelje postaju dopisništvo Danasa i pokrivaju događaje u tom delu Vojvodine.

U obostrani benefit uveren je i glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović, koji ističe da je jedna od misija Danasa da pomaže kolege u nevolji i da tako treba shvatiti buduću saradnju.

– Pre svega, čitaocima Danasa biće dostupne i Kikindske, kao jedan kultni lokalni list, ali će i Danas biti bliži ljudima u severnom Banatu. Ova saradnja može biti podsticaj za slične poduhvate i u drugim štampanim medijima, jer lokalni mediji bukvalno „ginu“ iz dana u dan, proslavljaju svaki novi broj kao da je prvi. Redakcija Danasa veoma ceni kolege koje pokušavaju da opstanu na lokalu i pomoći ćemo im koliko je to u našoj skromnoj moći da ostanu „na papiru“, bar dok i mi budemo „na papiru“, rekao je Petrović za portal „Cenzolovka“.

Promocija prvog zajedničkog broja planirana je za naredni petak na Gradskom trgu u Kikindi, uz učešće i podršku brojnih prijatelja oba lista.

Tagovi

Povezani tekstovi