Danas obeležava 18. godina rada

danas-novine

[box align=’box-left’ id=’7793′]

Nagradu Stanislav Staša Marinković koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i rezultate u istraživačkom novinarstvu dobio je Zoran Kesić, autor Tv emisije 24 minuta.

Nagrada je dodeljena jednoglasnom odlukom žirija kojim je predsedavao glavni i odgovorni urednik Danasa Zoran Panović, jedan od osnivača Danasa – Radomir Ličina, urednik rubrike Društvo i Pravo Aleksandar Roknić, Dragana Marinković, supruga Staše Marinkovića, i etnolog i urednik biblioteke „XX vek“ Ivan Čolović. 

„U vremenu kada mnogi kalkulišu u kritici aktuelne vlasti Zoran Kesić na satiričan način uspeva da bude beskompromisan, a takođe je pokazao i veliku solidarnost prema kolegama koji su poslednjih godinu dana dobili otkaze“, navodi se u obrazloženju. 

Tradicionalna redakcijska nagrada Danasa „Nikola Burzan“, koja nosi ime po jednom od osnivača našeg lista i vrsnom komentatoru, ove godine je jednoglasnom odlukom žirija dodeljena novinarki Političke rubrike Snežani Čongradin. 

Po oceni tročlanog žirija – Safete Biševac, Radeta Radovanovića i Mirjane R. Milenković, Čongradinova je izuzetno doprinela radu Političke rubrike i ugledu lista u celini. Snežana Čongradin obeležila je ovu godinu serijom odličnih i ekskluzivnih tekstova na temu rada Vlade Srbije, odnosa Srbije i Rusije, regionalne politike, a posebno kada je reč o srpsko-albanskim odnosima. 

Nagrade i priznanja biće dodeljeni danas u prostorijama redakcije Danasa.

Tagovi

Povezani tekstovi