Debata o problemima i perspektivama medijskih politika 2. marta u Beogradu

Cilj okruglog stola je da okupi relevantne aktere koji deluju u medijskom polju radi prikupljanja informacija o trenutnom stanju u medijima i problemima sa kojima se suočavaju novinari, te eventualnog usaglašavanja oko određenih smernica za nove medijske politike koje bi doprinele većim medijskim slobodama, medijskom pluralizmu i sigurnijem ekonomskom položaju novinara/ki i drugih medijskih radnika/ca. Zato će biti pozvani predstavnici različitih, kritički usmerenih medija, sindikata, novinarskih udruženja, nevladinih organizacija i istraživačkih centara. 

Ideja je da se kroz razmenu mišljenja, a imajući u vidu različite perspektive učesnika, mapiraju osnovni problemi medija u Srbiji koji se tiču medijskih sloboda, ekonomskog položaja novinara/ki i medijskog pluralizma. Fokus diskusije će biti na vezi medijskih politika u poslednjih nekoliko godina sa aktuelnim stanjem u medijima i položajem novinara/ki, te kako aktuelni normativni okvir utiče na stanje u medijima.

Uvodničari za diskusiju će biti Ilir Gaši, medijski analitičar, novinarka Milica Kravić i Tanja Jakobi, izvršna direktorka Centra za istraživanja javnih politika. Okrugli sto će moderirati Katarina Antonić, novinarka portala Mašina.

Broj učesnika je ograničen a zainteresovani treba da potvrde svoj dolazak do četvrtka, 28.2.2019. organizatoru putem meila info@masina.rs .

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Tagovi

Povezani tekstovi