Dejan Đorđević tužio list Danas

Kako je naveo taj list u izdanju za sredu, Đorđević je tužio izdavača tog lista „Dan Graf“, novnarku lista Zoricu Miladinović i glavnog i odgovornog urednika Dragoljuba Petrovića zbog tekstova koji, kako se navodi u tužbi, „sadrže neistinite informacije i teške uvredljive tvrdnje kojima se vređa čast i ugled tužioca“.

U tužbi je navedeno da je pod naslovom u tom listu „Ko je biznismen Dejan Đorđević, čiji konzorcijum je kupio Megatrend“ novinarka Miladinović napisala pod znacima navoda da je Đorđević završio Medicinski fakultet u Prištini, iako su to, kako se navodi, „lako proverljive informacije“.

Povodom drugog teksta lista koji se navodi u tužbi, pod naslovom „Biznismen koji je kupio Megatrend: Iza mene stoji država“, Đorđević ističe da su „očibodeće nedoslednosti između navedenih tekstova“ kao i da novinarka Miladinović „potpuno netačno, neobjektivno i nepotpuno izveštava“ predstavljajući Đorđevića „prvenstveno kao biznismena čiji je konzoricijum kupio Univerzitet Megatrend“.

U tužbi se navodi i da je „nejasan interes javnosti da se omalovažava čovek koji ulaže kapital Evropske unije“.

Novinarka Zorica Miladinović podnela je tužbu protiv Đorđevića zbog njegovog otvorenog pisma u kojem je naveo da „nije dao izjavu“. Postupak povodom te tužbe će početi 23. marta u Osnovnom sudu u Nišu.

Tagovi

Povezani tekstovi