Dejan Nikolić Kantar pravosnažno osuđen na godinu i po dana zatvora

Izvor; Marko Somborac
Izvor; Marko Somborac

Viši sud u Vranju potvrdio je danas prvostepenu presudu Osnovnog suda na 18 meseci zatvora Dejanu Nikoliću Kantaru zbog ugrožavanja sigurnosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove, potvrđeno je za Cenzolovku u tužilaštvu.

 

 

Nikolić je tokom suđenja zbog nasilničkog ponašanja prema zaposlenima na OK radiju, zbog kog je u avgustu prošle godine osuđen na 14 meseci zatvora, ponovo pretio Vladković, Ivanovoj i prisutnim novinarima, rekavši: „ko se plaši i treba da se plaši”, kao i da će „kršiti Vranje i Beograd” ako ostane u pritvoru. 

 

Kazna od 14 meseci je isticala 17. avgusta, pa su i Nikolić i njegovi branioci različitim opstrukcijama pokušali da odugovlače suđenje i donošenje presude kako bi se on za nekoliko dana našao na slobodi. 

 

Okrivljeni vlasnik mnoštva kockarnica Dejan Nikolić i njegov advokat Aleksandar Sandulović (koji mu je, kao i drugi advokati pre njega, otkazao ovlašćenje) uglavnom se nisu ni pojavljivali u sudnici, predmet je posle žalbi dodeljen sutkinji Tatjani Jovanović Mihajlović, koja je bila na godišnjem odmoru, pa se onda ona izuzela zato što je njena ćerka Hristina Đorović postala advokatica Nikolića, da bi vrhunac opstrukcije došao kada je čitav predmet nestao iz Višeg suda u Vranju, u koji je, posle žalbi, poslat iz Osnovnog suda.

 

Ipak je na kraju Viši sud doneo pravosnažnu osuđujuću presudu pre nego što je Nikolić pušten iz zatvora.

Tagovi

Povezani tekstovi