Dina Kurbatvinski Vranešević direktor RTV Vojvodina

Novi Sad – Za prvog generalnog direktora Radiotelevizije Vojvodine izabrana je Dina Kurbatvinski – Vranešević, trenutno pomoćnik direktora marketinga Radiotelevizije Srbije.


Iz Radiodifuzne ustanove Vojvodine saopšteno je da se na konkurs prijavilo 17 kandidata, i da je Upravni odbor dvotrećinskom većinom glasova izabrao Dinu Kurbatvinski – Vranešević. Ona će dužnost preuzeti 7. avgusta, posle čega sledi raspisivanje konkursa za buduće direktore, odnosno glavne i odgovorne direktore TV Novi Sad i Radio Novog Sada, čime će biti kompletiran rukovodeći tim RTV Vojvodina u naredne četiri godine.
Član UO RTV Vojvodine Dimitrije Boarov juče je oštro kritikovao izbor Dine Kurbatvinski-Vranešević za direktora te medijske kuće ocenivši da je to „najgore moguće rešenje od svih ponuđenih“. Boarov je agenciji Beta rekao da je nova direktorka bila član rukovodstva RTV Novi Sad u najsramnijem njenom periodu. „Gospođa Vranešević bila je deo ekipe Milorada Vučelića kada je TV Novi Sad bila glavna pesnica ratnohuškačke Miloševićeve propagandne mašinerije“, rekao je Boarov, ocenjujući da se radi o „izrugivanju ideji javnog servisa“. Boarov je na sednici Upravnog odbora, uz još dva člana, glasao za nekadašnjeg novinara Dnevnika i vlasnika marketinške agencije Palmer i Svon Borisa Labudovića, kojeg je prethodnog dana na sednici podržao i Programski savet RTV Vojvodine.


S.D.

Tagovi

Povezani tekstovi