Dinkić demantovao Kurir

Dinkić je 19. maja tražio od šefa Bezbednosno-informativne agencije Radeta Bulatovića i ministra Prvoslava Davinića odgovor o postojanju zajedničkog izveštaja vojne i državne bezbednosti da je kao 2002. godine zloupotrebio položaj guvernera Narodne banke.

Ministar finansija zatražio je od Kurira izvinjenje i objavljivanje njegovog odgovora na optužbe, kao i fotokopije zvaničnih dopisa koje je uputio BIA i ministarstvu odbrane, navodeći da će sudski tužiti list ukoliko to ne bude učinjeno u današnjem broju (subota 21. maja).

List je danas nastavio da objavljuje pomenuti izveštaj o Dinkiću, navodeći da zbog prispeća Dinkićevog zahteva juče kasno uveče, može to da uradi tek u broju koji izlazi u ponedeljak 23. maja.


Na pisanje Kurira da je od Sosijete ženaral banke dobio 75.000 evra, Dinkić odgovara da nikada nije radio za tu banku, niti je od nje dobio „ni jedan dinar mita, honorara ili bilo kakav drugi novac“, već je samo prisustvovao promociji njene kreditne kartice.

„Ovu laž je, verovatno poturenu od strane Dušana Mihajlovića i Vladana Batića, još pre dve godine tokom predizborne kampanje objavila podgorička Publika, ali je nijedan medij u Srbiji nije preneo, jer je tada Sosijete ženeral zapretio tužbom zbog klevete“, istakao je u pismu Dinkić.

Ministar finansija je odbacio „kao jednu od teških kleveta“ tvrdnju Kurira da je imao kontakte sa bankom Lil Lajn, preko koje je, kako se navodi, uzimao novac od „uvozničkog lobija“.

„Nikada u životu nisma primio mito…neću dozvoliti bilo kome, pa ni Kuriru da mi ukalja obraz. Znam i apsolutno i bez ostatka sam siguran da je ceo ‘izveštaj’ najobičnija izmišljotina“, ocenio je Dinkić.

Tagovi

Povezani tekstovi