Dinkić naterao Vladimira Ilića da laže

1) Poreski postupak je drastično prekršen. Paralelno je radilo više desetina radnika Poreske uprave i još toliko koordinatora i organizatora bilo je stalno angažovano. Radili su prekovremeno do kasno u noć i vikendom. Nije tačno da je angažovano samo 12 inspektora već ukupno 54 – direktnih operativaca na terenu i još najmanje toliko pratećih službi iz Direkcije. Nabrajamo samo glavne:


– 14 operativaca iz Direkcije Poreske uprave u Ulici Save Maškovića u Beogradu
– 9 operativaca iz Poreske uprave – SO Palilula
– 16 operativaca iz Poreske uprave – SO Stari grad
– 5 operativaca iz Poreske uprave – Pančevo
– 6 operativaca iz Poreske uprave – Kragujevac, a ostale da ne pominjemo.


Imena poreskih inspektora i policajaca ne objavljujemo jer smatramo da su oni samo profesionalci koji su radili pod pritiskom trenutno najmoćnijeg čoveka u Srbiji Mlađana Dinkića, preko njegove produžene ruke direktora Poreske uprave Srbije Vladimira Ilića.
2) Nije tačno da feljton nije bio uzrok za ovu Dinkićevu harangu, jer je sam Dinkić, drugog dana izlaženja feljtona, javno odgovorio, mada u tom momentu još nije bio pomenut u njemu. Dakle, znao je šta će tek biti objavljeno u feljtonu koji se bavio nestankom naših para sa Kipra. Istog dana stiglo je šest ekipa terenske kontrole.


3) Tačno je da je Radisav Rodić povukao svoj uloženi kapital iz preduzeća u iznosu od 140 miliona dinara, ali to je uredno prijavio Poreskoj upravi SO Voždovac, gde je i prijavljen.


Reč je o povraćaju Rodićevog uloženog kapitala u firmu sa kontinuitetom ulaganja od 1990. godine, što je prezentirano Poreskoj upravi, a Ilić tu činjenicu namerno prikriva.


Rodić je povukao svoj kapital iz firme i da se taj kapital ne može oporezovati ni po jednom članu važećeg zakona u Srbiji. Prekjuče i juče je protivzakonito oteto još 8.200.000 dinara po rešenju koje je poreski inspektor Branko Obradović iz Poreske uprave SO Pančevo iskonstruisao, a žalba se u Novom Sadu ne rešava od početka maja, da bi se otele ove pare. Juče, u 13 časova, stiglo je rešenje Poreske uprave SO Stari Grad da se Kuriru-info proceni imovina za obaveze koje nisu ni utvrđene, ni potvrđene u postupku kontrole, već su izmišljene da bi se redakcija Kurira i Radisav Rodić finansijki iscrpli.


Ovde je reč o gruboj zloupotrebi Vladimira Ilića u obmanjivanju javnosti da Rodić treba da plati porez na pare koje je uložio u firmu, a zaboravlja da je reč o legalno uloženom kapitalu domaćih i stranih ulagača, po odobrenjima koja je dobio od vlade u vreme Ante Markovića u iznosima uloženog kapitala od više desetina miliona dolara u proteklih 15 godina. O tome su, takođe, precizno obavešteni poreski organi i prezentirana dokumentacija poreskoj policiji.


Apelujemo na članove Vlade Srbije i premijera Koštunicu da stanu na put fabrikantu laži ministru finansija Mlađanu Dinkiću.

Radisav Rodić, pokretač Glasa javnosti i Kurira

Tagovi

Povezani tekstovi