Direktan prenos smrti

. Dragoslav je bio prvi gledalac koji se javio u jutarnji kontakt program, u kojem gledaoci iznose probleme i postavljaju pitanja.
– Dragoslav je ispričao da je imao tri infarkta i pohvalio je osoblje bolnice u Prokuplju za izuzetnu ljubaznost i pažnju. Uz to je naglasio da je pisao ministru zdravlja Tomici Milosavljeviću, apelujući da se toj bolnici obezbedi oprema jer je postojeća izuzetno zastarela, ili je u kvaru ili ne postoji. Tada je nešto „kvrcnulo“, te sam pomislio da se veza prekinula, rekao je voditelj jutarnjeg programa TV Pet Zoran Marjanović za Danas.
Sin Goran je kazao da je strahovao za očevo zdravlje pošto je već imao tri infarkta. On ga je početkom februara odveo na Kliniku za kardiologiju KC u Nišu gde je trebalo da mu bude urađena koronografija. Lekarski konzilijum te klinike je, međutim, saopštio da će Dragoslava „staviti na listu čekanja“ u periodu od četriri meseca.
– Kada sam ih upitao: zar ovo nije hitan slučaj, dobio sam odgovor: ako je hitan, platite 30 hiljada dinara i biće odmah pregledan. Pozajmio sam potreban novac i hteo sam da ga upravo danas iznenadim i odvedem na pregled. Ali, to nije dočekao. U ovoj zemlji, izgleda, onaj ko nema para može i da umre“, rekao je Goran Ivanović za naš list.
Dragoslavov sin je dodao da je porodica Ivanović u teškom socijalnom položaju. On je nezaposlen, živi sa roditeljima, a „siguran“ izvor prihoda bile su im jedino poljoprivredne penzije, koje kasne više od godinu dana.

Z.Miladinović

Tagovi

Povezani tekstovi