Direktor Arene: Nije tačna nijedna od iznetih cifara za prava na prenose liga

Foto: Pixabay

Direktor medijske kuće Arena Channel Group Nebojša Žugić izjavio je da „nije tačna nijedna od iznetih cifara“ na portalu „u vlasništvu konkurentske kompanije“ koji je objavio cene prava na prenose liga koje će se u narednom periodu emitovati na kanalima televizije Arena sport.

Žugić je u pisanoj izjavi naveo da se „očigledno radi o zlonamernom pokušaju da se izvrne i prikrije istina“, dodajući da je istina da je medijska kuća koju vodi „postala apsolutni lider kada je u pitanju sportski sadržaj“, ali nije naveo po kojoj ceni su otkupljena prava na emitovanje.

 

„Još jednom napominjem da su sva nadmetanja u kojima smo učestvovali bila u skladu sa procedurama liga koje su prodavale prava prenosa, da su se postupci vodili u više krugova i da je to jasan pokazatelj da su takmičenja bila neizvesna, a ponude ujednačene“, rekao je Žugić.

 

On je dodao da je „pobeda za Arena Channels Group i Telekom Srbija ključna za ispunjenje poslovne strategije koja je usvojena pre tri godine, da svojim gledaocima obezbede da na jednom mestu mogu gledati najbolji sadržaj“, kao i da su „Arena sport kanal najprepoznatljiviji brend“.

 

„Kupovina najbolje lige na svetu omogućiće nam dalji razvoj i obezbediće nam prolaz do svih domova u našem regionu. Podstaćiće nas da proizvodimo još kvalitetniji program, podićiće vrednost naših kanala i otvoriti još mnogo novih mogućnosti za prihodovanje i povećanje profita Arena Channels Group, ali u mnogo većoj meri i naše matične kompanije Telekom Srbija u čijoj ponudi mi jesmo bitan ali ne i jedini proizvod“, kazao je Žugić.

 

Dodao je da „kupovina prava za englesku ligu daje priliku da svoju misiju ispune, jer je najbolja, najatraktivnija i najpopularnija liga na svetu, i šest sezona počev od sezone 22/23 će biti ekskluzivno na Areni Sport“, i da će „sve utakmice, ukupno njih 380, biti direktno prenošene“.

 

Državna kompanija Telekom Srbija otkupila je prava za televizijski prenos engleske fudbalske Premijer lige na kanalu Arena sport za 100 miliona evra po sezoni, u narednih šest godina, što je gotovo deset puta više nego što je ta prava ranije plaćao Sport klub, saznala je agencija Beta od izvora bliskih pregovorima i objavila u utorak.

Tagovi

Povezani tekstovi