Direktor Mađar soa odbacio optužbe dela redakcije

Direktor lista „Mađar so“ (Magyar Szo) Rudolf Mihok odbacio je danas kao neosnovane optužbe dela redakcije da rukovodstvo te medijske kuće vodi lošu poslovnu politiku.

„Kada sam pre tri godine izabran na ovu funkciju, zatekao sam 110 miliona dinara duga i preduzeće koje je bilo na ivici stečaja. Sada taj dug iznosi svega šest miliona dinara, što samo za sebe dovoljno govori“, rekao je Mihok agenciji Beta.

„Mađar so“, jedini dnevnik na mađarskom jeziku u SCG, obeležio je sinoć 60 godina postojanja svečanom akademijom u Novosadskom pozorištu (Ujvideki Szinhaz), ali je deo redakcije bojkotovao tu proslavu, nezadovoljan poslovnom politikom te medijske kuće.

Deo redakcije „Mađar soa“, koji je bojkotovao svečanost, organizovao je u prostorijama lista simboličnu proslavu i optužio rukovodstvo da je dovelo tu medijsku kuću do ivice finansijske propasti.

Zaposleni su rekli agenciji Beta da su im plate niske i da kasne dva meseca, kao i da je rukovodstvo lista raskinulo ugovor sa distributerima štampe, tako da građani nemaju gde da kupe list.

„Zatečen sam takvim optužbama, koje nemaju veze sa istinom, koje su apsolutno zlonamerne i koje imaju neke drugačije ciljeve od onih deklarisanih“, kazao je Mihok.

 Mihok je potvrdio da „Mađar so“ ima izvesnih problema sa distribucijom lista i za to okrivio „Štampu komerc“, navodeći da je taj distributer „jednostrano i bez razloga“ odlučio 10. novembra da prekine saradnju sa „Mađar soom“, sa otkaznim rokom od mesec dana.

„Oni ni taj otkazni rok nisu ispoštovali, pa su distribuciju prekinuli već početkom decembra. Ipak, mi smo u poslednje dve nedelje uspeli da obezbedimo distribuciju ‘Mađar so’’ preko našeg sopstvenog plasmana i uspeli smo da pokrijemo oko 98 odsto dosadašnjeg tržišta“, naveo je Mihok.

Napominjući da je tiraž lista sačuvan, Mihok se izvinio čitaocima do kojih „Mađar so“ iz objektivnih razloga nije stigao u poslednje dve sedmice.

„Obavezujem se da ćemo u što kraćem roku i tim našim čitaocima obezbediti ‘Mađar so’ na kioscima“, poručio je Mihok.

 

Tagovi

Povezani tekstovi