Diskriminacija medija na antidiskriminacionom skupu u Smederevu

smedervo-tv-nenad-pavlovic

[box align=’box-center’ id=’8297′]

Organizator sastanka Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković sa predstavnicima Podunavskog okruga, Grada Smedereva iOpštine Velika Plana o sprečavanju diskriminacije i zaštiti ravnopravnosti u svim oblastima društva bio je načelnik Podunavskog upravnog okruga, Radoslav Cokić.

Cokiću ovo nije prvi put da na konferencije za novinare poziva samo „odabrane“ medije , uglavnom lokalne redakcije.

Da apsurd bude veći, jedna od tema ovog sastanka bila je unapređivanje i zaštita ravnopravnosti, kao i nadzor nad primenom propisa o zabrani diskriminacije!

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je na ovom sastanku izrazila “želju da Smederevo bude antidiskriminacioni grad koji će prvi pokrenuti seminare i borbu protiv diskriminacije”, navodi se u saopštenju na sajtu Poverenika za zaštitu ravnopravnsti.

Očito, ovde je reč o političkim manipualcijama jer i gradonačelnica Avramović mesecima sprovodi istu praksu diskriminacije medija, odlučujući po sopstvenom nahođenju koje medije poziva, a koje ne poziva na konferencije za novinare.

Posle upozorenja UNS– a da tako krši zakon, gradonačelnica Avramović nije promenila manir biranja novinara, odosno medija.

Dopisnici beogradskih redakcija o ovome su obavestili i kabinet  Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković.

AutorI: Jelena Ilić, Večernje novosti; Miroslav Đorđević, Blic; Olivera Milošević, Politika; Jelena Vasiljević, Informer

Tagovi

Povezani tekstovi