Divac: I ako ne uspem, u Srbiji će se pojaviti neki novi Divac

On je dodao da i dalje veruje u zakone ove zemlje, iako vlast njima manipuliše, a posebno to čini predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac. „Neću više da pričam o Štimcu da ne bi opet imao srčane tegobe kao kada se prodavao „Knjaz Miloš“, dodao je Divac.

Divac je preko svojih advokata pre deset dana poveo upravni spor zbog toga što je Agencija za privredne registre odbila zahtev da akcije Novosti unese kao kapital u njegovu firmu „Divac ko“.
On je juče potvrdio da neće odustati od kupovine ove novinske kuće. „Sve što sam zaradio tokom proteklih nekoliko godina spreman sam da ovde investiram. U slučaju da uspem da kupim Novosti, spreman sam i da se definitivno vratim u Srbiju. Moj cilj nije samo da preuzmem novine, već i da pokažem našim ljudima, našoj dijaspori da ovde ipak ima života“, izjavio je Divac i dodao da je Novosti izabrao, ne zbog profita, već mogućnosti da pozitivno deluje na zbivanja u društvu, ali je naglasio da ne želi da se meša u uređivačku politiku. On je na pitanje šta će prvo uraditi ako, kao novi gazda uđe u zgradu ove kompanije, rekao da će „zatvoriti sve česme gde olako cure finansije“.


„Moja je želja je da kada čitaoci otvore Novosti nađu moje pismo sa porukom da su to nezavisne novine koje neće biti podložne uticaju bilo koje partije“, precizirao je čuveni košarkaški as koji je dodao da su danas novine u Srbiji većinom pod uticajem raznih interesnih sfera.


On je odbacio tvrdnje da želi da kupi akcije ove kompanije na nezakonit način i pojasnio da je njemu Agencija za privredne registre odbila da izda rešenje za unos akcija kao udela, dok je to isto u januaru dozvolila grupi akcionara okupljenih oko direktora Manojla Vukotića. On je dodao da je saznao da je izvesni Mihajlov vršio pritisak da se njegov zahtev “ stavi u fioku“ i napomenuo da ne može da se bavi „ko je taj Mihajlov“.


– Nikada ne bih ulazio u nešto što je nezakonito jer ne želim da svoje ime isprljam. Poslovne odluke donosim sam, a moji savetnici su tu da me pouče da sve što radim, uradim isključivo u skladu sa zakonima ove zemlje – pojasnio je Divac. On je odbacio tvrdnje da mu je država i sada, kao i ranije kod „Knjaza“ okrenula leđa. – Meni država ne može nikada da okrene leđa, nego to rade pojedinci koji su prolazni. Ne znam da li ću uspeti, ali moj život je borba. Ako ne uspem, jednog dana će se pojaviti neki drugi Divac koji će otvoriti vrata za bolje sutra – zaključio je Divac.


Z. Mihajlović

Tagovi

Povezani tekstovi