Đilas najavio tužbu protiv Željka Mitrovića i televizije Pink zbog falsifikovanja njegovog glasa i lika

Foto: Printscreen/TV Pink
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas izjavio je danas da je angažovao advokatsku kancelariju i da će tužiti Željka Mitrovića i televiziju Pink zbog falsifikovanja njegovog glasa i lika.

 

 

“Ovo što glavni propagandista predsednika države i njegova televizija rade je u suprotnosti sa osnovnim garancijama Evropske konvencije o ljudskim pravima i sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Zbog toga sam angažovao advokatsku kancelariju da preduzmem sve potrebne pravne radnje protiv Željka Mitrovića i njegove mašinerije laži”, rekao je Đilas u obraćanju ispred zgrade televizije Pink.

Đilas je dodao i da se televizija Pink već decenijama bavi destrukcijom javnog morala i društvenih vrednosti.

 

“Nadam se da će naši sudovi suočeni sa novim metodama zloupotreba zauzeti stav koji će štiti građane od onih sa viškom moći i manjkom ličnog srama”, istakao je Đilas.

 

Najavljujući pravne korake, Đilas je rekao i da će podneti zahtev Jutjub platformi da ukloni sporni snimak sa kanala Željka Mitrovića, ali i tužbu protiv Mitrovića i televizije Pink zbog nezakonite obrade glasa i lika i objavljivanja na internetu i televiziji. Pored toga, predsednik SSP-a podneće zahtev da se zbog nezakonito obrađenih podataka preduzmu sve tehničke mere u skladu sa dostupnom tehnologijama i da se javno objavljeni podaci o ličnosti izbrišu.

Tagovi

Povezani tekstovi