ĐINĐIĆA SU UBILI MAFIJA I HAG

– Vinovnici tih kriminalnih radnji bili su opravdano u panici da će velika akcija „Sablja“, koja je počela još u leto 2002, konačno dovesti do njih i dovela je. Praktično, već 10. marta je specijalni tužilac imao u rukama kompletan materijal, a već za 13. i 14 mart bilo je planirano hapšenje cele ove ekipe – rekao je Vasić u intervjuu za banjalučke „Nezavisne novine“. Vasić je ustvrdio da je trgovina narkoticima glavni izvor iz kojeg se finansiraju haški begunci.


– Narkotici su izvor finansiranja haških begunaca, ali niko nije istražio informacije da se jedan deo profita od šverca heroina odliva ka Republici Srpskoj i finansiranju Radovana Karadžića. Antihaški lobi obuhvata ljude od kabinetskih do onih mislilaca, tipa Koste Čavoškog, ili jadnih senatora RS, pa do vojnika i policajaca koji su puno opasniji – dodao je Vasić. Ovaj novinar je rekao da je radeći na knjizi o atentatu prošao kroz hiljade dokumenata i sudskih spisa i razgovarao sa 40 do 50 ljudi koji su zaposleni u policiji, sudstvu i BIA.


– Imam kompletan dokazni materijal i sve što je prikupljeno tokom istrage. Oko 40 zaverenika kojima se sudi u procesu za ubistvo Đinđića imali su motive, sredstva, ljude, volju i ludost da to urade. Time je zavera zaokružena – rekao je Vasić.


On je rekao da je tačno da je prvooptuženi za ubistvo Đinđića Milorad Ulemek Legija boravio u Banjaluci, ali ne tokom 14 meseci dok se skrivao.


– Imamo indicije da je bio u zapadnoj Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji, pa se onda odjednom pojavio u Švajcarskoj, da bi se na kraju vratio u Srbiju. Međutim, tačno je da postoji sprega kriminala u RS i Srbiji – rekao je Vasić.


Na pitanje da li ima političke volje da se rasvetli ubistvo premijera, Vasić je rekao da ona postoji samo u delu policije i pravosuđa, ali ne i kod sadašnje Vlade Srbije.


– DSS i njen lider Vojislav Koštunica od samog početka Demokratsku stranku i Đinđića posmatraju kao zločinačku organizaciju i zločinca – optužio je Vasić.


(AG.)

Tagovi

Povezani tekstovi