Đukanović i Krivokapić odbili Vlahovićevu ostavku

Vlahović je ponudio ostavku zbog afere, izbile usled objavljivanja analize medijske situacije u Crnoj Gori koju je navodno uradilo njegovo ministarstvo.

Vlahović je na konferenciji za novinare koju je bojkotovao veliki broj crnogorskih medija, rekao da oseća objektivnu odgovornost, kao i da se poslednjih dana neprijatno oseća zbog javnih prozivki.

„Premijeru i predsedniku Krivokapiću, koji me predložio na ovu funkciju, stavio sam svoj mandat na raspolaganje, ali oni su to odbili i pružili mi podršku“, rekao je Vlahović.

„Žao mi je i izvinjavam se zbog mogućih shvatanja proizašlih iz tog inkriminisanog teksta. Voleo bih da to prihvatite jer je iskreno“, rekao je ministar.

Vlahović je ponovio da njegovo ministarstvo ne stoji iza medijske analize u Crnoj Gori i da je njegov lični stav „sličan“ onome koji su juče iznele vlađuće partije koje su kritikovale dokument i nazvale ga običnom budalaštinom.

On je, takođe, ponovo rekao da neće saopštiti ime autora analize koju je, kako je kazao, dobio „uobičajenim sredstvima komunikacije za moderno doba“.

Prema njegovim rečima, to je jedan od „bezbroj dokumenta“ koji stižu u vladu i ministarstvo i dalje se prosleđuju, a svaki građanin može da upiti svoje sugestije i analize.

Činjenicu da je analiza pečatirana od strane MIP-a, Vlahović je nazvao „mogućom greškom“ i dodao da je moguće da je zaključak da bi analizi trebalo da se posveti pažnja dopisan u kabinetima premijera ili predsednika parlamenta.

Vlahović je negativno odgovorio na pitanje da li je on redigovao tekst, navodeći da ga je samo letimično pročitao.

Ministar je rekao da će danas na redovnoj sednici upoznati vladu sa tim slučajem.

Vlahović je sa tim već upoznao diplomatsko konzularna predstavništva u Crnoj Gori, kao i predstavništva međunarodnih organizacija.

Tagovi

Povezani tekstovi