Đukić napao novinara

– Ðukić nije bitan u celoj ovoj priči, bitno je šta on predstavlja. Kao što tebi Savez plati put, a ti posle toga blatiš funkciju selektora. Možda tako radiš jer ti nisam pozajmio novac kada si mi tražio, ali onda treba i da napišeš da je to razlog – rekao je selektor Miroslav Ðukić, koga je posebno pogodio tekst u jučerašnjem “Sportu” u kome se kaže da je njegovih pet mečeva bez pobede gori rezultat čak i od Milovana Ðorića, koji svojevremeno nije pobedio na tri meča.
Posle pet prijateljskih utakmica u kojima nije zabeležio nijednu pobedu, Ðukić tvrdi da je u pitanju realni pokazatelj snage “orlova”, ali da sa dosta optimizma očekuje borbu za bodove.
– Da li ste očekivali da pobedimo Nemce u gostima? Vi verovatno mislite da su Makedonci indijanci, ali oni su u gostima igrali nerešeno sa Poljskom, koja se plasirala na Evropsko prvenstvo, ali je na toj utakmici do izjednačenja stigla u 85. minutu – rekao je Ðukić.
“Orlovi” su pod vođstvom Ðukića pretrpeli tri poraza – od Ukrajine, Rusije i Nemačke, i igrali nerešeno sa Makedonijom i Irskom.
– Ja sam vrlo zadovoljan učinkom u dosadašnjim duelima. Sve utakmice smo igrali u gostima. Sa Irskom pred 60.000 navijača, sa Nemačkom pred 70.000. Nemci i Rusi se takođe već duže vreme pripremaju za Evropsko prvenstvo, dok smo mi u padu jer je sezona tek okončana, a nismo u trenažnom procesu – kazao je Ðukić.
Selektor je posebno pohvalio odnos igrača prema reprezentativnom dresu tokom mini-turneje po Irskoj i Nemačkoj.
– Atmosfera je bila fenomenalna, igrači su, iako smo im uzeli 15 dana od odmora, bili apsolutni profesionalci. Nije bilo javašluka, o kome su pisali pojedini mediji. Igrači nisu, kao što se pisalo, pričali telefonima tokom utakmica.


Željko Vučković

Tagovi

Povezani tekstovi