ĐURIĆ: Neistina od prve do poslednje reči

Ono što je zanimljivo u ovoj izmišljotini je da ne postoji niti jedna reč koja bi odgovarala istini. S druge strane, smatram da je zabrinjavajuće i istovremeno neozbiljno i neodgovorno da je Vaša novina u jednu potpuno iskonstruisanu i neistinitu priču stavila visokog stranog zvaničnika, predsednika Vlade i predsednika Republike. Mislim da je bilo najnornalnije i u skladu sa običajima profesije da ste me pozvali i proverili da li se radi o istinitoj informaciji.


Na informaciju iz Vašeg lista reagovao sam onog trenutka kada se pojavila u elektronskim medijima, iz najjednostavnijeg razloga, jer sam želeo da demantujem grubo obmanjivanje javnosti. Budite uvereni da će Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije to uvek raditi kako bi javnost bila istinito informisana.


Želim i da Vas obavestim da sam razgovarao sa Vašim glavnim i odgovornim urednikom Grujicom Spasovićem, danas oko 11.45, i da sam mu rekao da mu stojim uvek na raspolaganju za sve informacije koje se tiču aktivnosti predsednika Vlade.


Uveren sam da delimo zajednički stav da se nalazimo na zajedničkom poslu približavanja naše zemlje Evropskoj uniji i da se u tom poslu moramo pridržavati elementarnih evropskih vrednosti – da javnosti moramo da saopštavamo samo istinite činjenice.


Kancelarija za saradnju s medijima je otvorena za punu saradnju sa redakcijom lista Danas, kao i do sada.


Šef Kancelarije za saradnju s medijima


Srđan Đurić

Tagovi

Povezani tekstovi