Dobićemo nacionalne frekvencije

Sedište RTL-a je u Luksemburgu, a program ove televizije se emituje u jedanaest zemalja: Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Španiji… Urednica ove televizije u Srbiji biće Maja Divac.


– Sigurni smo da će RTL dobiti frekvenciju u Srbiji – rekla nam je Maja Divac i dodala: – Ovo je jedna od najvećih i najjačih evropskih medijskih kuća koja želi da prezentuje srpski duh u evropskom pakovanju. RTL ima 34 TV kanala i 34 radio stanice i veoma kvalitetan program.


Ova nemačka televizija će, ako dobije frekvenciju, program prilagoditi srpskom narodu,a spremna je za početak da uloži i do 40 miliona evra.


– Napravićemo balans između zabavnog, informativnog, dečjeg, obrazovanog, muzičkog, naučnog… programa. Biće svega što treba da ima jedna televizija. Emitovaćemo i filmove i serije, što domaće što strane. RTL je, u stvari, jedna porodična televizija koja ima program koji odgovara ljudima od sedam od sedamdeset i sedam godina. Televizija je dužna da emituje više od pedeset odsto programa na srpskom jeziku, i tako će i biti. Radiće ljudi iz Srbije, a samo će izvršni direktor biti stranac. Tim se već okuplja, televizijska ekipa se već uveliko formira i zaista će sve biti veoma kvalitetno, na evropskom nivou – kaže Maja Divac.


M. Čule

Tagovi

Povezani tekstovi