Dodela nagrada za istraživačko novinarstvo 3. maja

Konkurs NUNS za izbor novinara koji su u toku protekle godine ostvarili izuzetan uspeh u istraživačkom novinarstvu bio je otvoren od 13.marta do 21.aprila 2006.godine.  O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri koji čine bivši predsednici NUNS: Gordana Logar, Miloš Vasić, Gordana Suša i  Milica Lučić Čavić. Počasni član žirija ispred Američke ambasade koja je donatorski podržala konkurs bila je Susan Elbow, savetnik za medije i kulturu Američke ambasade u Beogradu.


 


Nagrade za izuzetan uspeh ostvaren u istraživačkom novinarstvu dodeljujuju se u četiri kategorije – za novinara sa iskustvom i za mlade novinare do 35 godina iz pisanih medija, radija i televizije. U svakoj kategoriji, po jedan dobitnik nagrađen je plaketom i novčanom nagradom. S obzirom na veliki broj i značajan kvalitet kandidovanih novinara, žiri je odlučio da u svakoj kategoriji dodeli plaketu i drugoplasiranim kandidatima kao potvrdu kvaliteta njihovog rada u oblasti istraživačkog novinarstva.


 


Pet minuta uoči zvaničnog otpočinjanja dodele (11.55) , NUNS i GS Medija Nezavisnost pročitaće zajednički proglas “Pet minuta gromoglasne tišine” koji tradicionalno objavljuju na Dan slobode medija.


 


Sekretarijat NUNS


  

Tagovi

Povezani tekstovi