Dodeljene nagrade ‘Dragan Janjić’

Beograd, 29.09.2022. -  Nagrade "Dragan Janjic" urucene su danas na svecanosti u beogradskom Dorcol placu. Nagrade za najbolje akademske i istrazivacke radove na temu "Medijska pismenost", dodeljuju se po prvi put, a ustanovili su ih Novinska agencija Beta i Nezavisno udruzenje novinara Srbije (NUNS) u znak secanja na jednog od osnivaca agencije Beta i NUNS-a. Kako su saopstili NUNS i Beta, Ana Mirkovic je nagradjena za rad "Korelacija izmedju koeficijenta digitalne i medijske pismenosti i vestina koje su osnov savremenog gradjanskog drustva". Studentkinje Dragana Jovanovic i Kristina Sustic dobile su nagradu za rad "Kako sagovornici i institucije tretiraju studente novinarstva". Dve nagrade dodeljuju se u okviru programa "Nova pismenost" koji partnerski sprovode Americka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) i "Propulsion". Nastavnik Vladislav Stojcic za rad "Korak ispred vestacke inteligencije - A Step Ahead Of AI" koji, po oceni zirija,"predstavlja hrabar, original i koristan iskorak u sistemu formalnog obrazovanja", lauerat je specijalne nagarde koju dodeljuje Agencija Beta. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
Beograd, 29.09.2022. - Nagrade "Dragan Janjic" urucene su danas na svecanosti u beogradskom Dorcol placu. Nagrade za najbolje akademske i istrazivacke radove na temu "Medijska pismenost", dodeljuju se po prvi put, a ustanovili su ih Novinska agencija Beta i Nezavisno udruzenje novinara Srbije (NUNS) u znak secanja na jednog od osnivaca agencije Beta i NUNS-a. Kako su saopstili NUNS i Beta, Ana Mirkovic je nagradjena za rad "Korelacija izmedju koeficijenta digitalne i medijske pismenosti i vestina koje su osnov savremenog gradjanskog drustva". Studentkinje Dragana Jovanovic i Kristina Sustic dobile su nagradu za rad "Kako sagovornici i institucije tretiraju studente novinarstva". Dve nagrade dodeljuju se u okviru programa "Nova pismenost" koji partnerski sprovode Americka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) i "Propulsion". Nastavnik Vladislav Stojcic za rad "Korak ispred vestacke inteligencije - A Step Ahead Of AI" koji, po oceni zirija,"predstavlja hrabar, original i koristan iskorak u sistemu formalnog obrazovanja", lauerat je specijalne nagarde koju dodeljuje Agencija Beta. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

Nagrade na konkursu za nagradu „Dragan Janjić“ uručene su u beogradskom Dorćol placu, za radove na temu medijske pismenosti.

Direktor agencije Beta Radomir Diklić rekao je da se dodelom te nagrade odaje počast prerano otišlom kolegi Draganu Janjiću, jednom od osnivača agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

 

On je istakao da se čitav Janjićev profesionalni rad može opisati rečima „borba za jasnu i istinitu informaciju“.

 

Prema njegovim rečima, Janjić se borio za istinu u službi demokratije.

 

Dobitnica nagrade „Dragan Janjić“ je Ana Mirković, za rad „Korelacija izmedju koeficijenta digitalne i medijske pismenosti i veština koje su osnov savremenog gradjanskog društva“.

 

Dobitnice su takodje i studentkinje Dragana Jovanović i Kristina Šustić, za rad „Kako sagovornici i institucije tretiraju studente novinarstva“.

 

Ove dve nagrade dodeljene su u okviru programa Nova pismenost koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion.

 

Lauerat specijalne nagarde koju dodeljuje agencija Beta jeste nastavnik Vladislav Stojčić za rad „Korak ispred veštačke inteligencije – A Step Ahead Of AI“.

 

Nagrade za najbolje akademske i istraživačke radove na temu „Medijska pismenost“, dodeljuju se po prvi put, a ustanovili su ih Novinska agencija Beta i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u znak sećanja na jednog od osnivača Novinske agencije Beta i NUNS-a.

Tagovi

Povezani tekstovi