Dodik: Gruhonjićeva mržnja prema Srpskoj, Srbiji i Srbima dokaz najgoreg šovinizma

Izvor:N1
Izvor:N1
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da očigledna mržnja novinara Dinka Gruhonjića prema Srbima i svemu što je srpsko izrečena u programu Televizije N1 ne samo da je dokaz najgoreg šovinizma, već je i u funkciji rušenja demokratskih i građanskih vrednosti, kao i kompromitovanja nevladinog sektora.

 

– Da ni glupost, ni mržnja, kao poremećaji mentalne ravnoteže i drastičan defekt osjećajnosti, nema granica, uvjerili smo se ovih dana gledajući program beogradske Televizije N1, u vrijeme protesta opozicije u Srbiji, prilikom gostovanja novinara Dinka Gruhonjića – rekao je Dodik.

 

Na pitanje Srne da prokomentariše Gruhonjićev šovinistički istup da je Republika Srpska, kako je rekao, „genocidna tvorevina“ i da „ljudi iz Srpske traže rezervni položaj u Beogradu i Novom Sadu, jer znaju da je Srpska neodrživa pošto je nastala na monstruozan način“, predsjednik Republike je odgovorio da je očigledno da je taj novinar, pritisnut mrzilačkom strašću, a uz malu pomoć voditeljke ove medijske kuće, iznoseći takve tvrdnje pokazao svoje niske strasti i mržnju kakva se može čuti samo iz zagušljive sarajevske političke kuhinje u kojoj se veoma često priprema otrovna hrana mržnje prema Republici Srpskoj i Srbiji.

 

Dodik je naglasio da Gruhonjić, koji se predstavlja kao navodni borac za demokratiju i ljudska prava, a zapravo je protiv Srba, Srpske i Srbije, vodi verbalni rat kao najgori jurišnici iz Sarajeva 90-tih godina prošlog vijeka, a po scenariju organizatora prostora u Srbiji.

 

Predsjednik Srpske je istakao da Gruhonjić tako baca ljagu na cijeli nevladin sektor kome je funkcija borba za univerzalna demokratska prava, a ne lobiranje jednog protiv naroda i njegove države.

 

– Nadam se da će se svi iskreni i istinski borci za demokratiju i ljudska prava, svi posvećeni pripadnici nevladinog sektora ograditi od Gruhonjića, koji sve njih sramoti, a najviše sebe moralnom niskosti nesrećnog tračera, odnosno specijalca za fabrikovanje kleveta i uvreda sa mržnjom i zlobom koju je preko pomenute televizije prije neki dan pokazao prema Republici Srpskoj, Srbiji i srpskom narodu – rekao je Dodik.

 

On je izjavio da je sasvim jasno da u Gruhonjićevom slučaju ogovaranja Republike Srpske i njenog naroda stoji prikrivena, a u pomenutom slučaju, i otvorena mržnja jednog običnog klevetnika.

Tagovi

Povezani tekstovi