Dolovac naložila hitno postupanje u slučajevima kršenja mera samoizolacije i širenja lažnih vesti

Republičko javno tužilaštvo poručuje da će nastaviti sa pažljivim praćenjem nivoa javne bezbednosti i suzbijanja svih oblika kriminaliteta, a posebno onih kojima se ugrožava zdravlje i bezbednost građana Srbije.

Viši sud je danas saopštio da će u toku vanrednog stanja postupati samo u hitnim slučajevima, kao i u predmetima za krivična dela izvršena za vreme vanrednog stanja i u vezi sa vanrednim stanjem.

Inače, danas je saopšteno i da će protiv pet osoba MUP u Kruševcu, po nalogu nadležnih tužilaštava, podneti krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Takođe, zbog nepoštovanja mera koje su mu date na ulasku u zemlju policija je uhapsila i M.J. iz Žablja.

A zbog sumnje da je učinio krivično delo izazivanje panike i nereda, objavom neistinite informacije na Fejsbuk profilu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu su uhapsili D. J. (1966) iz okoline Malog Crnića.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je uoči sednice Vlade najavila meru za sve građane koji dolaze iz inostranstva – određivanje karantina od 28 dana.

„Uvodimo za sada novčane kaznene mere za sve koji prekrše meru samoizolacije, najviša 150.000 dinara. Razmišljali smo i o zatvoru, ali to ne bi bilo dobro, da ne bi uneli virus u zatvor“, rekla je Brnabić.

Tagovi

Povezani tekstovi