Doris Pak: Tender nije bio pošten

Izgleda da, u svetlu ponašanja u tenderskom postupku od januara pa nadalje, i spiska pobednika koji je objavio Savet RRA 25. aprila ove godine, tender nije bio pošten, nije bio transparentan i u mnogo čemu se kršio zakon – izjavila je Pak preko saopštenja za štampu iz Brisela.

Doris Pak ističe da je „duboko razočarana što svi koji su se takmičili, nisu dobili šansu i da je Savet RRA mogao da donese odluku isključivo po svojoj savesti i diskrecionoj oceni“.


– Postoji mogućnost da se situacija preispita tako što će se onim učesnicima koji odluče da podnesu žalbe omogućiti fer revizija povrede zakona na koje se pozivaju, i ako je potrebno, pruži druga šansa – smatra Pak i dodaje da su „elektronski mediji, sloboda govora i sloboda štampe, jednake šanse za ekonomsko nadmetanje, vitalni aspekti u jednoj funkcionalnoj demokratiji, posebno mladoj demokratiji koja teži ka evropskim integracijama“. Na kraju saopštenja se kaže:


– Zaista se nadam da će Srbija, ipak, na kraju, činjenicama pokazati svoju čvrstu volju da se prilagodi osnovnim političkim kriterijumima koji su suština Evropske unije. Vrlo pažljivo ćemo pratiti razvoj ovog slučaja.

Tagovi

Povezani tekstovi