Dosije o medijima

dosije-o-medijima

Naziv projekta: Dosije o medijima

 

Donator: Ministarstvo kulture i informisanja

 

Vreme realizacije: 30.06.2022 – 31.12.2022.       

 

Uloga NUNS-a: nosilac projekta

 

Budžet: 600.000,00 RSD

 

O projektu:

Svrha ovog projekta je doprinos  izgradnji kapaciteta, umrežavanju i podsticanju novinarske komunikacije, dijaloga i solidarnosti o aktuelnim medijskim temama i pitanjima, kao i povecćanje razumevanja javnosti za položaj medija i novinara u Srbiji. Specifični cilj projekta je unapređenje kvaliteta i kvantiteta medijskog izveštavanja o medijskim pitanjima kroz izdavanje podlistka Dosije o medijima. Ova svrha biće ispunjena kroz proizvodnju minimum 40 tekstova i plasiranje četiri broja Dosijea o medijima u podlistku dnevnih novina Danas, ali kroz sve kanale komunikacije NUNS – a (sajt, bilten, mejling lista članstva i društvene mreže Udruženja) kojima planiramo da dopremo do minimum 35.000 građana Srbije.  Ciljnu grupu projekta predstavljaju pre svega novinari i ostali medijski profesionalci, sindikati, novinarske i medijske organizacije i donosioci odluka, kao i šira javnost.

 

Opšti cilj: Projekat ima za cilj izgradnju kapaciteta, umrežavanje i podsticanje novinarske komunikacije, dijaloga i solidarnosti o aktuelnim medijskim temama i pitanjima, kao i povećanje razumevanja javnosti za položaj medija i novinara u Srbiji.

 

Specifični cilj: Unapređenje kvaliteta i kvantiteta medijskog izveštavanja o medijskim pitanjima kroz izdavanje podlistka Dosije o medijima.

 

Rezultati:

  1. Ciljna grupa i šira publika su upoznati sa stanjem medijskih sloboda i problemim novinara i ostalih medijskih profesionalaca
  2. Postignut veći stepen umrežavanja i podstaknuta novinarska komunikacija, dijalog i solidarnost o aktuelnim medijskim temama kao i proširena saradnja članova NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi