Dozvole kasne zbog pirata!

Tu mogućnost „Novostima“ je potvrdio član Saveta Slobodan Đorić objasnivši da bi se izmenama Zakona o radiodifuziji, između ostalog, jasnije definisale obaveze i mehanizmi kontrole piratskih stanica.


-Poznato je da u Beogradu ima stotinu radio-stanica-objašnjava Đorić. -Polovina njih prijavila se na konkurs, a samo 14 može da dobije dozvolu. To znači da će preostalih, skoro 80 procenata, morati da se ugasi. Cilj konkursa je sređivanje dugogodišnjeg haosa u etru. Ako posle legalnih odluka ostane isto stanje čemu onda Zakon i Agencija za radiodifuziju. Onda se vraćamo na početak.


Zakonom o radiodifuziji, koji je do sada dva puta bio menjan, nije precizirano ko će vršiti nezahvalni posao gašnje stanica, ali je najlogičnije da to rade inspektori Agencije za telekomunikacije. Radiodifuzna agencija za to nije ospsobljena, a efikasno rešenje nije ni u nepopularnoj asistenciji policije. Međutim, ovo pitanje nije definisano ni u samoj Agenciji za telekomunikacije, gde  se, smatra Đorić, takva obaveza izbegava.


S-R.

Tagovi

Povezani tekstovi