Društvena mreža X uvodi pretplatu za nove korisnike

Izvor:canva
Izvor:canva

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ako žele da objavljuju svoj sadržaj.

 

Poznata društvena mreža već je eksperimentisala s naplatom godišnje pretplate od jednog dolara za korisnike na Filipinima i Novom Zelandu koji žele da objavljuju sadržaj i komuniciraju s drugim korisnicima na X-u, a sve u svrhu smanjenja broja lažnih naloga, tzv. botova.

 

„Nažalost, mala naknada za mogućnost objavljivanja sadržaja u slučaju novih korisnika jedini je način da se suzbije neprestani napad botova. Trenutna veštačka inteligencija (i farme botova) lako prolaze kroz ‘da li ste bot’ provere“, izjavio je Ilon Mask.

 

Prema novim pravilima, novi korisnici društvene mreže treba da plate „malu godišnju naknadu“ kako bi mogli da objavljuju sadržaj, daju lajkove i odgovaraju na druge objave. Registracija profila i dalje je besplatna, kao i praćenje drugih profila i pregledanje sadržaja platforme.

 

Nova politika stiže dok se X suočava s kritikama zbog nesposobnosti zaustavljanja poplave spam profila koji dele linkove, pornografski sadržaj i falsifikate, piše „Quartz“, prenosi Index.

 

Ranije ovog meseca X je pokrenuo „čišćenje“ sistema od botova i trolova, iako nije poznato koliko je bio uspešan.

 

Izvor: 021.rs

Tagovi

Povezani tekstovi