Država ponudila Studio B na prodaju

studio-b-logo-1-1

[box align=’box-center’ id=’7961′]

Pozivi su objavljeni u dnevnom listu „Politika“ i na sajtu www.priv.rs.

Pravo na učešće u postupku imaju domaća i strana fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih i/ili fizičkih lica, saopštila je Agencija.

Predmet prodaje je 100 odsto kapitala koji Grad Beograd ima u subjektu privatizacije.

Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala, sa stanjem na dan 31. decembra 2014. godine, iznosi 528.626,138 evra, što će biti početna cena za prodaju predmeta prodaje.

Zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 27. juna do 15 časova, po beogradskom vremenu, na adresu Agencije za privatizaciju u Beogradu, Terazije 23.

Prijava se podnosi u okviru zatvorenog koverta, zajedno sa ponudom, sve u skladu i na način definisan Uputstvom za ponuđače.

Svi zainteresovani dužni su da uplate depozit za učešće u postupku, u iznosu od 52.862,613 evra. Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom: „Podaci o ponuđaču“ biće održano 29. jula u prostorijama Agencije za privatizaciju, u 9 časova po beogradskom vremenu, navodi se u saopštenju.

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je sinoć da će u narednih nekoliko dana biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju 30-tak domaćih medija, među kojima su Studio B i Novinska agencija Tanjug.

U četvrtak će biti objavljen oglas za Studio B, a u petak za Tanjug i još 30 i nešto lokalnih medija, koji su se javili ili bili zainteresovani za to“, rekao je Sertić za RTS.

Govoreći o privatizaciji preostalih 526 društvenih preduzeća, Sertić je naveo da je 338 firmi definisana sudbina, među kojima će 17 biti izuzeta od stečaja i naplate dugova od poverilaca u narednih godinu dana, za 44 su već objavljeni javni pozivi za privatizaciju koji treba da budu završeni do 31. oktobra.

Tagovi

Povezani tekstovi