DS: Cekić dao frekvencije SRS

Beograd-Demokratska stranka juče je žustro protestovala zbog odluke Republičke radiodifuzne agencije da beogradsku frekvenciju za emitovanje dodelila Televiziji Plus, čiji je vlasnik Petar Komljenović, čovek na „patriotskoj liniji“, blizak socijalistima i radikalima. Osim beogradske frekvencije, Komljenović je nedavno dobio i nacionalnu frekvenciju za Radio Fokus, a beogradski odbor DS smatra da su te dve odluke RRA „uvreda i potcenjivanje beogradskog slobodarskog duha i zdrave pameti“.

„Sasvim je logično da će informativni program TV Plus sa Goranom Kozićem na čelu, urednikom Politike iz njenog najgoreg perioda, slediti uređivačku politiku Radio Fokusa. A to znači propagandu svega za šta se zalaže Srpska radikalna stranka – širenje jezika mržnje, laži, pretnji, napada na evropske vrednosti, veličanje Karadžića i Mladića“, navodi se u saopštenju beogradskih demokrata, u kome se dodaje da je glavni krivac za ovakve odluke RRA srpska vlada, kojoj je stalo do ostanka na vlasti zahvaljujući glasovima radikala na sednicama Administrativnog odbora, kada su oduzimani skupštinski mandati.


Aleksandar Vučić, generalni sekretar SRS, kaže za Kurir da ni Goran Kozić ni Petar Komljenović nemaju nikakve veze sa njegovom strankom, navodeći da nije skandal što je TV Plus dobila frekvenciju, već što su dozvolu za emitovanje dobili RTV B92 i TV Studio B.


– Te dve televizije su stvorene da šire mržnju protiv Srba i da promovišu lopovsku politiku Borisa Tadića i Dragana Đilasa. Nema veće sramote za Srbiju od B92 i Studija B – zaključuje Vučić, dodajući da rado sluša Radio Fokus i da će gledati TV Plus i svaku televiziju „koja ne favorizuje lopove Tadića i Đilasa“.

Tagovi

Povezani tekstovi